1. Προετοιμάστε την επιφάνεια

  Καθαρίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό χαρτί ή μία πετσέτα.
   
 2. Προετοιμάστε το αυτοκόλλητο σας

  Τοποθετήστε το αυτοκολλητο σας σε ένα τραπέζι ή οποιαδήποτε άλλη επίπεδη επιφάνεια και πιέστε το σχέδιο με μια πιστωτική κάρτα ή ένα χάρακα. Θα είναι πιο εύκολο με αυτόν τον τρόπο να κολλήσει το γραφικό στη διάφανη αυτοκόλλητη μεμβράνη όταν την αφαιρέσετε από το χαρτί της βάσης.
   
 3. Σχεδιάστε το αυτοκόλλητο σας (Για σχέδια με πολλά κομμάτια)

  Αν είναι απαραίτητο κόψτε και ξεχωρίστε τα γραφικά με ένα ψαλίδι. Έπειτα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για κάθε γραφικό.
   
 4. Προετοιμάστε για εφαρμογή
  
Ξεκολλήστε την αυτοκολλητη διάφανη μεμβράνη με το γραφικό από το χαρτί της βάσης. Αν κάποιο γραφικό μείνει στην αυτοκολλητη μεμβράνη επανακολλήστε την και πιέστε πάλι με μια κάρτα.
   
 5. Κολλήστε & Πιέστε

  Κολλήστε την αυτοκόλλητη διάφανη μεμβράνη με το γραφικό στον τοίχο και με την κάρτα σας πιέστε το σχέδιο, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω για να αποφύγετε τον σχηματισμό φυσαλίδων και ζαρωμάτων.
   
 6. Σχεδόν τελειώσατε!
  
Προσεκτικά αφαιρέστε την αυτοκόλλητη μεμβράνη. Αρχίστε από μια άκρη και σιγά σιγά αφαιρέστε την. Αν κάποιο μέρος του βινύλιου δεν κολλήσει στην επιφάνεια, επανακολλήστε την διάφανη μεμβράνη και πιέστε πάλι με την κάρτα σας για να εφαρμόσει. Αν έχουν σχηματιστεί φυσαλίδες μπορείτε να τις τρυπήσετε με μια καρφίτσα και να βγάλετε τον αέρα πιέζοντας ελαφρά στο σημείο εκείνο.
   
  Συμβουλή για τέλεια επικόλληση του αυτοκόλλητου σε βιτρίνα:
Υλικά: Σφουγγαράκι ή πανί, ένα δοχείο με νερό όπου θα προσθέσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων, πιστωτική κάρτα ή χάρακα.
   
  Για να μη σχηματιστούν φυσαλίδες κατά την επικόλληση του αυτοκόλλητου στην βιτρίνα, ειδικά όταν αυτό επικολληθεί από την μέσα πλευρά της βιτρίνας, αφού καθαρίσετε από την σκόνη το τζάμι, βρέξτε το με λίγο νερό που περιέχει λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια εφαρμόστε το αυτοκόλλητο αφού έχετε αφαιρέσει το χαρτί βάσης, σταθεροποιήστε το στο σημείο που θέλετε να κολληθεί και με μια κάρτα ή ένα χάρακα (ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω) πιέστε αφαιρώντας το νερό που έχει εγκλωβιστεί πίσω από το αυτοκόλλητο βινύλιο. Περιμένετε μερικά λεπτά να στεγνώσει και αφαιρέστε τελικά την αυτοκόλλητη διάφανη μεμβράνη. Το αυτοκόλλητο σας θα έχει εφαρμοστεί τέλεια χωρίς καμία φυσαλίδα!!!!!
   
  Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται κυρίως για την αποφυγή του εγκλωβισμού φυσαλίδων ανάμεσα στο τζάμι και το βινύλιο αυτοκόλλητο ειδικά όταν αυτό επικολλάται από την μέσα πλευρά της βιτρίνας και κυρίως για γραφικά που έχουν μεγάλα σε επιφάνεια κομμάτια. Σε περίπτωση που το αυτοκόλλητο σας αποτελείται από μικρά κομμάτια βινυλίου δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος.
   
  Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν έχετε εμπειρία στην συγκεκριμένη μέθοδο επικόλλησης θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσετε με ένα μικρό κομμάτι του αυτοκόλλητου ώστε να πειραματιστείτε πριν συνεχίσετε με την εφαρμογή ολόκληρου του γραφικού. Μέσα στο πακέτο θα βρείτε ένα μικρό αυτοκόλλητο – test sampler για να κάνετε την δοκιμή σας.
   
  Συμβουλή για εύκολη αφαίρεση του αυτοκόλλητου από βιτρίνα:
Υλικά: Σφουγγαράκι ή πανί, ένα δοχείο με νερό όπου θα προσθέσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων, καθαριστικό τζαμιών, λεπίδα καθαρισμού κεραμικής εστίας.
   
  Σε περίπτωση που το γραφικό που έχετε κολλήσει στην τζαμαρία σας αποτελείται από ένα μονοκόμματο ή από λίγα και μεγάλα κομμάτια αυτοκόλλητου, τότε είναι προτιμότερο η αφαίρεση του να γίνει με το χέρι. Αν το αυτοκόλλητο σας αποτελείται από πολλά και μικρά κομμάτια και η αφαίρεση του με το χέρι είναι χρονοβόρα, βρέξτε το αυτοκόλλητο με νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων και χρησιμοποιήστε μια λεπίδα καθαρισμού κεραμικής εστίας για να αφαιρέσετε τα κομμάτια του. Η μέθοδος αυτή αφήνει περισσότερα υπολείμματα κόλλας στο τζάμι, τα οποία όμως αφαιρούνται εύκολα με ένα σφουγγαράκι και λίγο καθαριστικό τζαμιών.